French Cheese – Alis sång

Från stand-upen Transparent spaning!

Hur smart är det?

kioskHej, har ni hört om Säpos nya spaningsmetod? Jo, den är helt nu! Det är typ FÖR terrorism! Förr så spanade man i hemlighet så att boven kunde åka dit. OK!? Det är helt ute! Nu kör man med transparent spaning. Man talar helt enkelt om för terroristen att han är misstänkt. Och eftersom terrorister är ganska korkade så är Säpo superpedagogiska så att t o m en terrorist fattar att han är MISSTÄNKT. För vad gör Säpo? Jo, de fryser tillgångarna. Då fattar t o m en helt bombad terrorist att han är misstänkt. Avslöjad! Ja, alltså inte HELT avslöjad, då skulle ju terroristen åka dit, men NÄSTAN avslöjad i alla fall.

Ursäkta! Men jag fattar inte hur säpo och regeringen och Bush och FN och EU tänker!! Bin Laden måste asgarva! De varnar ju terroristerna INNAN de har en plan. Hur smart är det. På en skala!?

Jag menar, ta en vanlig bov i Sverige. På en sån spanar man: smyger, avlyssnar, snackar med skurkens kompisar, checkar dna:t och fingeravtrycket och mönstret på däcken och stövlarna, personnumret!…Ni fattar. Det är sunt snut procedure! SEN, när man skaffat bevis så slår man till. MEN! Terroristerna varnas. PÅ VEMS SIDA står egentligen Bush? Är BUSH i själva verket terrorismens bästa vän? Och regeringen! Och Säpo, och EU och Koffee och den där nya FN-killen. Jag fattar 0.

– Knack, knack: är boven hemma?

– Ja, det är jag.

– Vi har ögonen på dig! Vet du det?

– Nej.

– Men nu vet du!

– Ja, tack så mycket, herr konstapeln.
OK, det kanske inte handlar om brott som ska begås. Utan om eventuellt begångna brott. Kanske samlar de bevis som kanske finns? Kanske nån på Guantanamo säger nåt fett efter en 5-10 år? eller 20 år? eller 30 år? Mot ett väldigt kort straff och löfte att aldrig säga något illa om USA, eller FN, eller…
Nä, nu skojar jag, det skulle aldrig ett rättssamhälle ställa upp på.

 

  1. Alis Sång French Cheese 2:26